NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

Naschoolse activiteiten

Bij ons op school vinden er verschillende naschoolse activiteiten plaats. Deze activiteiten zijn voor alle kinderen, dus ook als uw kind niet bij ons op school zit. Er zijn ook activiteiten voor volwassenen.
Op dit moment worden de volgende activiteiten aangeboden:  Sterrig, KIES, Meidenwerk, Buurtsportwerk, Buurtvereniging.


                                                                Sterrig                    

Sterrig biedt lessen aan in de Mgr Scholtensschool Na een aantal enthousiaste gesprekken tussen Sjanien en Jiska is er besloten om vanuit Sterrig een aantal diensten aan te bieden binnen de muren van de school. Wat betekent dat Sterrig haar diensten kan uitbreiden. Ilse Keizer zal de yogalessen gaan verzorgen. Jiska Clevering-Hartsuiker (eigenaar van Sterrig) zal de training Aandacht werkt! geven.

Dreumes en Peuteryoga
Samen met je dreumes of peuter de yogamat op. De les zal bestaan uit verschillende bewegingsspelletjes, yogahoudingen, dans, massage en ontspanning. Even een moment voor jou en je kind. Om te ontdekken, te spelen en samen te genieten. De les duurt ongeveer 45 minuten. Afsluitend drinken jullie iets met elkaar. 

Kinderyoga 6-8 jaar
Kinderyoga is een combinatie van beweging, ontspanning en ontdekken wie je bent. Iedere week vanuit een thema. Aan de hand van het thema zijn er yogahoudingen, bewegingsspelletjes, ontspanningsoefeningen, creatief bezig zijn en je verdiepen in emoties. Oefenen met balanceren of leren om stevig te staan. De kinderen krijgen ook de ruimte om mee te denken over de thema’s. 

Tieneryoga 11-14 jaar
Bij de tieneryoga zijn de tieners al meer bezig met de yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo kan er een reeks houdingen op muziek gedaan worden of stil gestaan worden bij hoe je een houding technisch op bouwt. Er is bewust gekozen voor deze leeftijdsgroep. Vaak zitten de kinderen dan in het einde van hun basisschooltijd. Een tijd van keuzes maken en afscheid nemen. Ze starten daarna op een nieuwe school dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Omdat yoga meer is dan bewegen alleen, is er ook ruimte om het hier samen over te hebben. Of juist bewust bepaalde yogahoudingen aan te leren voor bijvoorbeeld een spannende week. 

Training Aandacht werkt!
De training ‘Aandacht werkt!’ is er voor drie verschillende leeftijdsgroepen. 4-7 jaar, 8-12 jaar en 12-14 jaar. Concentreren kun je leren. Is een van de motto’s van deze training. Omdat te kunnen leren trainen we de aandachtsspier. Om je goed te kunnen concentreren is het minstens zo belangrijk om op te kunnen merken dat je aandacht ergens anders. Want als je dat merkt, dan kun je daarna je aandacht weer richten. In 8 weken tijd richten we onze aandacht op thema’s als: emoties – sociaal contact – lichaam – zintuigen – concentreren – ontspannen – gedachtes. De training is dan ook geschikt voor kinderen die; slecht slapen – zich zorgen maken of piekeren – onrust in hun hoofd of lijf ervaren – moeite hebben met concentratie – worstelen met hun gevoelens – spanningsklachten in hun lijf hebben – onzekere gevoelens hebben en steviger willen staan. Omdat de training 8 weken duurt wordt er weer gestart met een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen.

Proefles of interesse? Wil je meer weten over yoga of over de training? Op de website vind je meer informatie: www.sterrig.nl
Wil je een proefles ervaren of heb je interesse in de training? Dan kun je een mail sturen naar info@sterrig.nl vernoem hierbij dat het gaat om de locatie: Mgr Scholtenschool. Bij voldoende aanmeldingen zullen de lessen zo snel mogelijk van start gaan! 

                                                                  KIES

KIES staat voor: Kinderen in Echtscheiding Situatie.
Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf! Ouders blijven ouders voor hun kinderen! KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Kinderen zijn de belangrijkste doelgroep bij KIES. KIES kent verschillende programma's van voorlichting en begeleiding, in verschillende stadia, voor kinderen en ouders. De KIES programma's worden uitgevoerd door goed opgeleide, gecertificeerde KIES- Coaches.
KIES besteedt aandacht aan de belangrijkste gevolgen die impact hebben op kinderen en ouders gedurende de scheiding. Bijvoorbeeld: verstoorde communicatie, emoties, concentratie
Deelname is kosteloos. Doelgroep 8-12 jaar.
Neem gerust contact met ons op om  vragen te stellen of voor opgave.
 
Jeanette Hofman                j.hofman@weststellingwerf.nl                  06-13564484           
Manon Heida                       m.heida@weststellingwerf.nl                    06-13398294
Brecht Witteveen                 b.witteveen@weststellingwerf.nl              06-13562941
Wemanda Teunissen         w.teunissen@weststellingwerf.nl             06-82225229
 
*gecertificeerde Kiestrainers.
*aandachtsgebied schoolmaatschappelijk werk.
 

Mgr. Scholtensschool     Wilhelminastraat 18, 8471 PK Wolvega     t 0561- 614014     admin@mgrscholtens.nl