Beleid
Passend Onderwijs
Per 1 augustus 2014 is Passend Onderwijs voor alle scholen ingevoerd. Voor onze school verandert er daardoor niets aan de inhoud van ons onderwijs,
Als Jenaplanschool geven wij al decennia lang Passend Onderwijs, niet alleen afgestemd op de onderwijsbehoeften van het kind, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling, vol vertrouwen in de eigenheid en de talenten van ieder kind.
Passend Onderwijs betekent voor ons wel dat we als school duidelijk omschrijven welke ondersteuning we kunnen bieden in een schoolondersteuningsprofiel. Dit is een wettelijk voorschrift bij de invoering van passend onderwijs. Een schoolondersteuningsprofiel biedt informatie over de kwaliteit van de basisondersteuning en over wat onze school verder aan ondersteuning biedt. Het legt vast waar onze school voor staat.
De schoolondersteuningsprofielen van alle scholen van het samenwerkingsverband Friesland, waar onze school ook bij hoort, bieden samen een dekkend aanbod van ondersteuningsvoorzieningen in de regio. Op die manier is er voor alle kinderen een plek om onderwijs te volgen en de ondersteuning te krijgen die zij daarbij nodig hebben.
De verdere uitwerkingen zijn te lezen in ons beleidsstuk 'Ondersteuningsbeleid'.
Gezonde school
Onze school is een omgeving waar gezonde voeding belangrijk is.
In de bijlage treft u onze richtlijnen met betrekking tot onder andere: traktaties en aandachtspunten met betrekking tot ontbijt/tussendoortjes en lunch.
Klachtenregeling
Wanneer je het niet eens bent met de gang van zaken binnen de school, is het in eerste instantie de bedoeling, dat je daarover spreekt met de persoon die het aangaat. In de meeste gevallen zal dat de stamgroepsleider van het kind zijn. Als je er met de stamgroepsleider niet uitkomt, kun je contact opnemen met de directeur van de school: 0561-614014.
Voor de kinderen op school is Anneke Tip (stamgroepleider) de vertrouwenspersoon. Mocht dit nog niet leiden tot een oplossing, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon van de Bisschop Möller Stichting: dhr. P. de Jong, 06-10766798. Ook kunnen klachten terecht komen bij het bevoegd gezag van de Bisschop Möller Stichting: Peter van Tuinen, 058-8700078.
Het bevoegd gezag van de Bisschop Möller Stichting heeft zich aangesloten bij de Klachtencommissie voor het Katholiek Onderwijs, Postbus 82324,2508 EH DEN HAAG. De klachtenregeling van de Bisschop Möller Stichting is voor iedereen op te vragen op school.
Heb je een klacht?
Als je klachten hebt, horen we dat graag rechtstreeks van jou. De eerste stap die je kunt zetten, is de klacht met de leerkracht(en) van het kind te bespreken. Kun je bij hen niet terecht, wend je zich dan tot de directie. Heeft jouw klacht met de directie te maken of heb je het idee dat de klacht door hen niet goed behandeld kan of zal worden, richt je zich dan tot de ouders van de medezeggenschapsraad. In de schoolgids vind je de namen van de contactpersonen.
Klachtroute
Voor klachten waarmee je je geen raad weet of waarmee je je niet kunt richten tot de bovengenoemde personen, kun je ook gebruik maken van de klachtenregeling die door de BMS, ons schoolbestuur, is vastgesteld. Hieronder vind je een link naar de klachtroute: